Snowboard klub Ogulin - Bjelolasica

Početna stranica
Škola snowboarda
Smještaj na Bjelolasici, Jasenak
O Snowboard klubu Ogulin
Naši prijatelji i sponzori
Kontaktirajte nas

PRIJATELJI:

HOC Bjelolasica

BURTON

Extreme shop

Surf Shop

InfoStudio - Internet usluge

Skijanje.hr

Bordanje.com

 
   
 

 

   Bjelolasica OPEN 2010 - REPORT, 23. 02. 2010.


Prošli vikend Bjelolasica  i Snowboard klub Ogulin bili su domaćini najvećeg snowboard natjecanja (dostupnog svima) na ovim prostorima i to s nagradnim fondom većim od 20.000,00  kuna u stvarima što je okupilo mnoštvo boardera iz Hrvatske i Europske unije. Za ovu priliku HOC Bjelolasica je svim boarderima pružila odličnu ponudu za smještaj te tako svima omogućila da dođu i budu dio hrvatskog snowboarda.

Prvo natjecanje bilo je predviđeno za subotu 20.2.2010. ali se isto zbog guste magle i obilne kiše i snijega nije moglo održati. Kako ne bi bilo da su svi dolazili uzalud, potrebna oprema se spušta u naselje Jasenak gdje se kuha veeeliki kotao lovačkog gulaša.

Lovački gulaš

Nedugo zatim druženje se premješta u veliku salu HOC Bjelolasice gdje su se svi boarderi, prijatelji i slučajni prolaznici zabavljali dugo u noć uz odličnu muziku benda «Onli Tu» iz Rijeke, te DJ Roby-a. Uz odličan party održan je i Izbor za Miss i Mistera gdje su pobjedu odnijeli Maja Stipetić i Boris Štimac, obadvoje iz Ogulina!Drugi dan, u nedjelju bio je sigurno najljepši dan ove sezone na Bjelolasici uz pola metra friškog powdera. U 6 h ujutro smo izašli sa ratrakom uređivati staze i raditi novi park koji je u potpunosti bio zatrpan sa snijegom tako da je virio van samo mali vrh velikog skoka i vrhovi boxova. Do 11h park je uz pomoć vrijednih prijatelja bio u potpunosti uređen i to vrhunski, tako da su na skokovima padali trikovi koji do sada još nisu bili viđeni na hrvatskim natjecanjima.U 12h je počelo natjecanje sa 47 prijavljenih natjecatelja. Održala su se 2 natjecanja (Slopestyle i Big Air) s tim da su se za svako natjecanje vozila po 2 spusta a da se samo bolji bodovao.

Snowboard klub Ogulin posebno cijeni mlade vozače koji čine budućnost Hrvatskog snowboarda i to posebno podupiremo, tako da smo i mi za ovo natjecanje podijelili mnogo vrjednije nagrade juniorima nego seniorima!!Također imali smo i dva natjecatelja mlađa od 10 godina čijim trenerima zahvaljujemo na trudu, a posebna zahvala ide navijačima koji su posebno bodrili naše najmlađe takmičare!!Pobjednici u slopestyle natjecanju su slijedeći:

Muškarci:
1.    David Sutlovič
2.    Filip Kukoč
3.    Vid Barić

Žene:
1.    Ana Rumiha
2.    Maja Radišić
3.    Andrea Gradinščak

Pobjednici u Big Air natjecanju su slijedeći:

Muškarci:
1.    Matija Dukić
2.    Vid Barić
3.    Luka Ivica

Žene:
1.    Ana Rumiha
2.    Ana Mišetić
3.    Maja Radišić


Pošto smo priredili veliki broj različitih nagrada i pehara koje smo podijelili na juniore i seniore, tako smo i proglašenje pobjednika podijelili na one mlađe i starije od 16 godina. Neki juniori su ostvarili bolje rezultate od seniora pa bi da ih nismo podijelili u kategorije dobili duplu nagradu i dva pehara za npr. prvo mjesto na istom natjecanju!

Što se tiče naših boardera iz Snowboard kluba Ogulin, čestitke su upućene perspektivnom vozaču Lovri Vudragu koji je osvojio treće mjesto u kategoriji onih iznad 16 godina. Lovro je time dokazao kako sa svojih 4 dana što ih prosječno u sezoni provede u snowboard parku može ostvarivati odlične rezultate. To je dobra lekcija za sponzore da trebaju više ulagati u buduće klince, i to posebno one talentirane kojima roditelji ne mogu financirati skupe treninge.Zahvale upućujemo prvenstveno HOC-u Bjelolasici i svim njihovim djelatnicima na strpljenju i mnogostrukom izlaženju ususret, Danu Lipošćaku i caffe baru Stari Grad koji su nesebično opet financirali ovaj događaj kroz pehare, hranu i piće, Warehouse-u i Surf Shop-u na bogatim nagradama, Mi Sportu na Biciklu i financijskoj pomoći, Ri  Funu, Red bullu i Turističkoj zajednici grada Ogulina na nagradama, Mivit pekarne d.o.o. na financijskoj pomoći, OG grafici na izradi plakata, Gorkoj službi spašavanja na osiguranju natjecanja, svim fotografima te naravno Burton Hrvatska na snowboard parku.

Posebna hvala medijskim pokroviteljima, Leo Pavela i njegov tim, Radio Ogulin, Radio Antena, Klik Magazin, Skijanje.hr, Sport Plus, Večernji List, Corenews, Bordanje.com, Boarder-zone.net, Index.hr,  KIGO.hr

Naravno, posebno hvala svim članovima SNB Ogulin, te Snowboard klubu Nine, B-zona, Mladost, Ri Fun, Trnje, Samobor, BordeRI, Otom Botom, prijateljima iz Slovenije i svima koje smo zaboravili pa ćemo naknadno dodati ovdje :)


Car Filip Duvnjak koji je osvojio bicikl zbog svoje nesebične pomoći!

Fotografije Foto Miro, Leo Pavela, BordeRI, Fran Baća - www.bonkphoto.com

   
 
      © INFOSTUDIO.hr
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!